menu close menu

Refractie

Op uw ogen moet u zuinig zijn. Het is dan ook verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren. Geen of een verkeerde correctie kan erg veel ongemak veroorzaken. Zo kan een kleine afwijking al hoofdpijn veroorzaken. De opticiens van Walter Optiek hebben de kennis en ervaring om u de juiste glazen aan te meten voor veraf of dichtbij. Ook controleren wij de balanswerking tussen de ogen, doen tests die de waarneming van beiden ogen aangaan en geven een beeld van de beweging en samenwerking van beide ogen.

 

Oogdruk

Behalve bovengenoemde tests wordt de oogdruk gecontroleerd. Een te hoge oogdruk kan leiden tot problemen met het gezichtsveld (glaucoom).

 

Bijziendheid

Wanneer het hoornvlies te bol is of het oog te lang dan wordt de binnenvallende straal te veel gebroken. Ze vallen dan samen op een punt dat voor het netvlies ligt. Dingen in de verte zijn dan wazig.

 

Verziendheid

Is het hoornvlies te plat of is het oog te kort dan wordt de binnevallende straal te weinig gebroken. De straal valt dan samen op een punt dat achter het netvlies ligt. Dingen dichtbij zijn dan wazig

 

Astigmatisme

Eveneens is het mogelijk dat het hoornvlies niet precies bolvormig is, waardoor de breking in de ene richting anders is dan in de andere: Dit levert ook een een onscherp beeld op. Deze afwijking heet astigamatische of cilindrischeafwijking.

 

Ouderdomsverziendheid

Bij het ouder worden vermindert het vermogen van de ooglens om scherp te stellen voor dichtbij. Ongeveer vanaf het veertigste levensjaar begint dit verschijnsel op te treden. De meeste mensen die tot dan toe geen bril nodig hadden, zullen nu behoefte krijgen aan een leesbril.

 

Mocht u vragen hebben dan zijn wij bereid deze te beantwoorden.

 

(bron: folder essilor)
Deel dit:
css.php